Hotel Nevada Pamporovo

РАЗВЛЕЧЕНИЯ ЛЯТО

Екскурзии

1. НАО Рожен - дневно посещение / нощно посещение
НАО Рожен е най-голямата астрономическа обсерватория в Югоизточна България и на Балканския полуостров. Открита е през 1981г и е звено на Института по астрономия към БАН. Под купола й се провеждат беседи и демонстрации за индивидуални и организирани туристи.

2. Панорамна площадка "Орлово око", с. Ягодина
Площадката се намира на 1563м. н.в на един от най – високите върхове в района – Свети Илия. Достигането до нея става с високопроходими джипове. Площадката е изградена над Буйновското ждрело на височина от 680м.

Пешеходни турове

1. Връх Снежанка*
к.к. Пампорово – Студенец – Язовира - Орфееви скали – връх Снежанка – к.к. Пампорово
продължителност: около 6 часа | трудност: средна.

2. Смолянски езера*
к.к. Пампорово – Студенец – Язовира – Смолянски езера – Лифт „Езерата“ – връх Снежанка – к.к. Пампорово
продължителност: около 6 часа | трудност: средна

Вело турове

1. Фамилно МТВ приключение
Разходка с велосипед в к.к. Пампорово, въведение в планинското колоездене, усъвършенстване на уменията по фамилен маршрут „Стойките“.

2. MTB Уоркшоп
Занимателни упражнения за усъвършенстване на уменията в планинското колоездене за хора от различни възрасти и с различно ниво на каране. Работи се в група, възможност за създаване на отделни групи според уменията.

Конна езда в Пампорово

Конната база се намира в самия к.к Пампорово, в местността Язовира и разполага с манеж за начинаещи и няколко обособени маршрута в околностите на планината за напреднали.

За повече информация и резервации: +359 884 595 593; +359 882 643 100; tic@pamporovo.me

Риболов в местност „Падалото“

Местност „Падалото“ се намира в покрайнините на град Смолян, под Червената скала. Рибарникът е изкуствено изградено езеро, в което има изобилие от видове пастърви и шаранови риби. Базата предлага възможност за приготвяне на вкусен обяд от улова.

За повече информация и резервации: +359 884 595 593; +359 882 643 100; tic@pamporovo.me

Пейнтбол приключение

Всеки играч получава пълна екипировка (пушка заредена с 100 топчета, шлем, протектори, предпазно облекло), след което отива на специално обособен полигон и забавлението започва. Разиграват се различни интересни стратегии и се стреля на воля.

За повече информация и резервации: +359 884 595 593; +359 882 643 100; tic@pamporovo.me

ATV приключение

Три часова панорамна разходка с АТV в Родопите, по утвърден маршрут от к.к. Пампорово до връх Перелик и обратно.

За повече информация и резервации: +359 884 595 593; +359 882 643 100; tic@pamporovo.me

Екопътека „Невястата“

По маршрута са изградени стена за спортно катерене, въжена градина състояща се от три моста и малък алпийски тролей. По протежението на пътеката са разположени още Виа ферата, скално катерене и алпийски въжен тролей с дължина 140м.

За повече информация и резервации: +359 884 595 593; +359 882 643 100; tic@pamporovo.me

Роженски Събор

От стари времена на роженските поляни са почитани стари черковища, свързани с християнски светци, чиито празници са в рамките на два месеца – юли и август. През 1898 г. отец Ангел Инджов, свещеник в с. Соколовци, пръв дава идея за общ събор по тези земи, като призовава енориашите си да почетат всички светии на роженските параклиси в деня на Св. Пантелеймон – 27 юли. Рожен се превръща в място, където веднъж в годината близки, роднини и приятели могат да споделят болка и радост. Неусетно поколенията превръщат тези сбирки в традиция, организирайки родови и дружески срещи на родопчани – не само населяващи околността, но и изселени във вътрешността на страната.

 

В БЛИЗОСТ ЩЕ НАМЕРИТЕ:

  • Супермаркет
  • Медицински център
  • Аптека
  • Ресторанти
  • Барове
  • Дискотеки
  • Казино
  • Магазини
  • Ски услуги
  • СПА и басейн

 

Апарт хотел Невада ПАМПОРОВО


Тук посрещаме гости и изпращаме приятели!